Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed - приказки с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много оригинално решение!
    Цялата тема е супер.Поздравления на участниците в нея и специално на Добромирски.

П.П.Добромирски, казваш че при 35 бара автоматиката работи най-добре http://homepage.mac.com/paul_denyer/selespeed/page43/page8/page8.html
    тук твърдят, че се поддържа налягане между 45 и 55 бара.
    Не се ли получава твърде голяма разлика между установеното от теб налягане - 35 бара и посоченото в горния сайт?
    Last edited by Peter_71; d.m.y г., 16:18. Основание: въпрос

Comment

Има разлика за това което колегата говори и работното налягане. Колегата говори че е напомпал сферата на 35 bar.Това значи налягането на азота което е в мембраната а не налягането на маслото в системата на селеспийда. Иначе системата НЕ РАБОТИ на 35 bar=
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Да сега разбрах, 35 бара е налягането на газа в сферата(хидроакумулатора).Ок мерси за пояснението.

Comment

Колеги,благодаря на всички които помогнаха за разрешаването на моя проблем!Смених четките на помпата,бяха почти свършили,почистих колектора и за сега два дена няма проблем

Comment

Привет, до колкото разбрах колегата спец по селеспиид е от Плевен, можете ли да кажете майстор за София ?
            Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
            "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

fiore !!!
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                fiore !!!
                Аз само не разбрах fiore сервиз има ли или просто разбира много?

В Италия ауто преди 1 седмица ми казаха, че ми тече масло от селеспиида и днес сутринта видях петно (бистро като вода) под колата точно където е селето. Сигурен съм, че е масло, но не знам дали е от селето. На таблото нямам никакви индикации, че на селе-то нещо не му е наред. Колата е '99 и нямам диспей.

Бих искал някой дето разбира да погледне колата, за да не стане по-голям проблем после.

Comment

До колкото знам, мисля че човека просто много ги разбира селе-тата, но не мисля че има сервиз Това не пречи, ако той ти потвърди дадена диагноза направо отиваш в сервиза и им казваш това и това не е наред, можете ли да го оправите?
                  По-добре 100 пъти така, от колкото някой си чичо Гошо да ти се рови по селе-то и хал хабер да си няма и да търси проблема....
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Много малко е вероятността да тече от робота по простата причина , че конструктивно е направен да " не тече" или поне да не се вижда , че тече.
                    Прочети 1-та страница , там подробно съм описал всичко. Разбира се , това въобще не означава, че е невъзможно да имаш външен теч. МНого по-вероятно е обаче ,
                    сферата да е поизпуснала малко от налягането си , което автоматично означава, че започва да събира по-голям обем масло, което си долял в казанчето , а нощем съдържанието от хидроакумулатора да се излива обратно в казанчето , а теча да е от преливника. На другата сутрин , просто развий капачката на селето и виж дали маслото прелива. Ако не , сваляш акумулатора, стойката под него и оглеждаш внимателно.
                    ПП: Не цапай блузката, хидравлично масло се пере САМО с кореселин.
                    ПП2: За проверка на сферата: Даваш контакт и превключваш няколко предавки докато чуеш , че помпта се включи. Изчакваш да вдигне налягане и да изключи. След това превключваш по една предавка и броиш. Ако помпата тръгне на, или след 3-тото превключване , сферата е ОК .
                    Last edited by dobromirski; d.m.y г., 07:15.

Comment

Дам като гледам най-вероятно е от преливника. Казаха ми да съм гледал да не остава без масло селе-то и явно съм се олял с доливането . Иначе нямам никакви проблеми за сега. Абе ще следя нещата все пак.

Мерси за помощта Добромирски.

Comment

Аз имам колата от скоро и така и не съм се заравял под капака, а и по-добре да пипа някой спец, но на пръв поглед ми се струва, че помпата не спира да работи... Или нещо друго шуми като дам контакт, но се чува едно "жужене", а колкото и да превключвам (пробвах над 30 пъти) не се чува друг шум !? Ако пък помпата работи нон стоп, как е възможно майстора да не забележи ?
                        Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                        "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Жуженето за което говориш предполагам е от дросела. Интересно ми е обаче, защо не чуваш помпата ?!! . Рано сутрин (когато налягането в системата е паднало) се включва при отваряне на предната врата (без контакт). Така може да установиш конкретният звук от помпата.

Comment

Не знам докъде стигнахте , но ако помпата работи непрекъснато нещата не са читави- Вариантите са: помпа, датчик за налягане, сфера. Дросела не жужи! Колега ако кажеш къде си в софия ще мина край теб и ще ти кажа дали жужи помпа и кой звук е от нея
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Помпата си работи нормално и дори е доста тиха, благодаря на fiore, който ми разясни някои неща. Мистерията продължава - първо веднъж на 50 км не включваше 2-ра, после след почистване на датчик и контакти се оправи, но започна да "забива" съединителя - на 1-ва колата тръгва без газ, това също го прави рядко, но редовно - един-два пъти дневно.

Проблема е отстранен - чрез почистване на всички букси
                              Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 23:14.

Comment

Здравейте,

В този пост искам да изкажа искрените си благодарноси към създателя на тази тема - Добри. Искрено му благодаря, че се отзова на призива ми за помощ!

Историята ми, такава, каквато е:

Дойде време и аз да сменям съединител. Беше стигнал до момента, в който при подаване на газ, вдига обороти, приплъзва, придърпва и никак не върви. Обадих се за смяна на съединителя (не желая да уточнявам на кого) и разбирасе се разбрахме, както винаги. Записах си час, съединителя ми беше сменен, но разликата с преди това беше минимална. Хванах се за главата. Звъннах на майстора и го попитах дали този съединител след смяната е регулиран и ми каза, че на селето не се регулирал... Питах каква е процедурата за да се оправи колата и да си сменя предавки без проблеми (както си е била винаги) и получих отговор - трябва смяна на робота (аиде сега - хубава работа - значи все пак всички бяха прави, че това не става за нищо). Много се натъжих, че трябва пак да се барка в джоба за непредвидени ремонти и да стоя без кола цял месец!

Мина се време и Алберти ми каза, че имало тема във форума точно за селтата. Обдих се на човека, обясних му какъв е проблема и ми вика - "Няма проблеми. Не се плаши. Докарай я и ще я оправим.". Разказах му за съединителя и всичко, което се е случило. Пича закачи колата на диагностика, видя какво е състоянието и да се опита да калибрира скоростите веднага, но не се получи (имаше прекалено голяма разлика между моментното състояние на хода на съединитея, с това, какво трябва да бъде). Разглоби колата за нула време и - О,чудо!!! Съединителя се регулирал!!!! И то чрез въртене на един болт!!!! Вкара съединителя горе долу в работни стойности и я закачи пак на диагностика. Скоростите се калибрираха без никакви проблеми и колата стана като нова - никакви проблеми с роботи няма, никакви приплъзвания, никакви придърпвания! Адски съм доволен - никога моето селе не е вървяло така! Направо уникално!

Споменах му, че и бас касата нещо не работи и преди да се осъзная, той вече беше свалил усилвателя и беше намерил проблема. Направи няколко спойки и - О, пак чудо - бас касата си работи!

П.С. Не е вярно, че съединителя на селето и скоростите не могат да се регулират! Всичко е в това, само да знаеш къде да пипнеш!!!

П.С. 2 - Не всеки проблем се решава с ново!!!

П.С. 3 - Май се поулях с разказа ми, нали...

Поздрави на всички и поменте - Селето се прави и то без проблеми!
                                Last edited by botsos; d.m.y г., 00:03.
                                Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                                Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                                Alfa Romeo 90 2.0 '87
                                sigpic

Comment

Working...
                                X